Boy band din Finlanda

Dacă e să existe o ţară rock pe lumea asta, atunci Finlanda e numele ei. La o populaţie de ceva peste 5 milioane de locuitori există sute de trupe care cântă rock (de la hard rock la black metal). În plus, ce altă dovadă mai bună că Finlanda „dă din cap” decât faptul că au trimis la Eurovision o trupă de hard rock (Lordi), care a şi câştigat concursul în 2006?

În Finlanda, când zici „boy band”, nu te gândeşti la Take That, *NSYNC sau Backstreet Boys, ci la nişte puştani pletoşi care par a se fi născut cu chitara electrică în mână.

Una dintre aceste „boy band” finlandeze este Sturm Und Drang, trupă pe care am descoperit-o azi şi care m-a cam dat pe spate. Trupeţii au 17 sau 18 ani, cântă heavy metal şi au lansat deja două albume, fiind influenţaţi din toate părţile (Iron Maiden, Judas Priest, dar şi Bon Jovi şi Europe, fără a-i lăsa la o parte pe conaţionalii lor de la Sonata Arctica sau Stratovarius). Sturm Und Drang a apărut cu mai bine de 20 de ani prea târziu: sigur că heavy metal-ul lor e optzecist, anacronic, patetic şi lipsit de originalitate, dar pofta lor de a cânta şi prospeţimea sound-ului mă face să îi prefer unor „monştri sacri” („metalozauri”, dacă vreţi) care, la 50 de ani, mai flutură pe scenă burţile şi puţinele fire de păr rămase pe cap.

Iaca o mostră de „boy band music” made in Finland,
Sturm Und Drang :- „Breakaway”

Reclame
Explore posts in the same categories: Muzică

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 comentarii pe “Boy band din Finlanda”

  1. imperialistu Says:

    Suna bine. Nu m-as fi asteptat sa mai apara si genul asta de formatiil, baietii-s foarte tineri. La prima vedere, nu i-ai credea in stare. 🙂

  2. razvanbraileanu Says:

    Vladule, în ţara aia se cântă de la grădiniţă! Uită-te la alţi finlandezi – Childern of Bodom sau, mai pe gustul tău, Nightwish – care au pornit la aceeaşi vârstă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: