Revizuirea Constituţiei

Azi am fost la o dezbatere organizată de ISP şi de CADI, pe tema revizuirii Constituţiei, pornită de la Raportul Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Regimului Politic şi Constituţional din România. La discuţii au participat membri ai Comisiei, profesori universitari (unii constituţionalişti), politicieni, ONG-işti şi jurnalişti. Dezbaterea a fost destul de tehnică, către final s-a şi animat.

Dintre intervenţii mi-a atras atenţia cea a lui Cristian Preda, care a spus că toate forţele politice de la noi vor modificarea Constituţiei, dar nimeni, în afară de Traian Băsescu, n-a venit cu o propunere concretă. Raportul în discuţie nu este decât un punct de pornire al dezbaterii pe marginea ameliorării Legii Fundamentale, dar el a fost impus în media ca un instrument al preşedintelui pentru acapararea puterii absolute.

Iată două scurte fragmente din intervenţia lui Cristian Preda, referitoare la inutilitatea unui referendum privind forma de guvernământ şi la adversarii modificării Constituţiei:

Reclame
Explore posts in the same categories: Politică

One Comment pe “Revizuirea Constituţiei”

  1. imperialistu Says:

    Am citit raportul comisiei prezidentiale conduse de prof. Stanomir. E un document important ce contine multe propuneri interesante, dar va fi greu de folosit in dezbaterea publica intrucat prea multe cozi de topor s/au angajat deja sa il desfiinteze. Pai, in ziua in care a fost publicat, antenele felixiene, iRealitatea + presa de doua parale (de ex. Cotidianul) sustineau ca „Zeus si-a tras Constitutie”. Zeus si-a tras Constitutie. Asta e presa?

    Nu l-am vazut la nici o televiziune pe seful comisiei prezidentiale. Am inteles ca a fost invitat la iRealitatea, dar ca nu prea a fost lasat sa vorbeasca. Cum poti sa mimezi macar dezbatera daca nu pui macar cateva intrebari acelor oameni care au lucrat in comisie?

    As vreaca o tema atat de importanta sa fie discutata serios, dar nu prea vad cum. Prea multi mercenari si prea multa prostie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: