Pafariştii benevoli

În timp ce scriu acest post, la Realitatea TV Lavinia Şandru vorbeşte cu maximă siguranţă de sine despre furtul de arme de la Ciorogârla. Ce-are dama cu mitraliera? – vă veţi întreba.

Doamna Şandru fusese invitată ca să discute bugetul, dar moderatorul de la Realitatea a amânat dezbaterea ca să-i incite pe invitaţi să-şi dea cu părerea despre armele furate – un subiect mult mai fierbinte decât amărâtul de buget. N-am văzut pe nimeni care să zică: „Nu mă pricep la acest subiect. Eu am fost invitat ca să discut despre altceva”.

Practica asta nu e nouă la Realitatea TV. La începutul anului, Stela Popescu îşi dădea cu părerea despre criza din Gaza. Fusese invitată ca să vorbească despre pensiile artiştilor, dar un „breaking news” a anunţat o nouă turnură în conflictul israeliano-palestinian, aşa că doamna Popescu a fost invitată să comenteze, ceea ce a făcut-o să-şi expună părereile ferme (nu avea nicio dilemă, numai certitudini) despre bombardamentele din Gaza.

Vina e, în primul rând, a realizatorilor TV (moderatori, dar mai ales producători), care se agaţă de exploatarea invitatului din studio pentru orice fel de subiect, în loc să-şi bată capul ca să facă materiale interesante, bine documentate şi relevante. Apoi, şi invitaţii au partea lor de vină, pentru că intră în acest joc pervers. Ridicolul nu există pentru ei, doar foamea de „sticlă”.

Astfel că nouă, telespectatorilor, ne vorbeşte despre artă un patron de firme de salubrizare:

Prigoană atotştiitorul

Reclame
Explore posts in the same categories: Media

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 comentarii pe “Pafariştii benevoli”

 1. filadel Says:

  Diagnostic precis pus pacientului! Ar trebui trebui chemat personajul cu spovedania că nu cred că mai apucă primăvara. 😀

 2. robin Says:

  RTV e un fel de Muppets Show 🙂

 3. alina Says:

  E ok. Observatia si spiritul critic merita apreciate, dar folosirea cuvintelor din jargoul acelorasi indivizi poate sa arate ca exista inclinatie spre aceleasi atitudini. E o observatie psihologica. Merita atentie la reactiile nexprimate, dar care nu se pot ascunde.

 4. imperialistu Says:

  Asta este moda tampita lansata de iRealitatea: cheama niste oameni si pune-i sa vb despre orice. Se pricep, nu se pricep, cui ii pasa? Pune-i sa vorbeasca, prostii s-or uita la ei, doar nu au lucruri mai bune de facut. Din cauza astora, am cam renuntat sa mai deschid televizorul. Nici cu antenele felixiene nu ai ce face; aia stiu una da’ buna: hai sa dam in Basescu. Cred ca si acum, cu furtul de arme, erau cativa inteligenti de pe acolo care stateau si rumegau cum puteau lega disparitia lor de Tiranul Basescu 😆 .

  P.S. Nu am vazut-o pe Stela Popescu vb despre ce s-a intamplat in Israel, dar am o banuiala. Aiurea cu privire la crimele comise de israelieni, nu?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: