Monştrii i-au bătut pe extratereştri la scor de maidan

O femeie gigantică, un gândac maniac, un amfibiu humanoid, o gelatină indestructibilă şi o larvă înaltă cât un bloc sunt singurele speranţe ale omenirii în faţa unei invazii extratereste conduse de o caracatiţă malefică.

Monsters vs. Aliens e cea mai nouă animaţie de la DreamWorks şi, pe scara mea digitală de valori CGI, este puţin mai jos decât producţiile Pixar (oricare), decât „Shrek” şi „Ice Age”, dar mult peste „Madagascar” sau „Bolt”. De fapt, ceea ce califică Monsters vs. Aliens în grupa mare a animaţiilor actuale comerciale (căci nu vorbim aici de fineţuri precum „Walz with Bashir” sau „Les Triplettes de Belleville”) este umorul „politically incorrect”, glumele cu perdea, dar fără chiloţi, gagurile fizice, dar mai ales cele metafizice. Şi, să nu uit, referinţele cinematografice. Care sunt cu tonele, începând cu cele evidente („Independence Day”) şi terminând cu cele inteligente („An Inconvenient Truth”). Actorii care şi-au împrumutat vocile personajelor sunt şi ei de tot râsul (în sensul bun al expresiei): Seth Rogen (grasul imatur din filmele lui Judd Apatow), Hugh Laurie (Dr. House, aici tot în rolul unui doctor, dar carcalac), Paul Rudd (tot din gaşca lui Apatow), Kiefer Sutherland şi Rheese Witherspoon.

Once again, a UFO has landed in America, the only country UFOs ever seem to land in...

"Once again, a UFO has landed in America, the only country UFOs ever seem to land in..."

Până la „Up”, noul Pixar (iunie), şi până la următorul „Ice Age” (iulie), Monsters vs. Aliens e cea mai bună comedie animată de anul ăsta.

PS: Am văzut aseară „The International”, noul film al lui Tom Tykwer („Lola rennt”), în care un Clive Owen obosit se luptă cu o bancă. Plicticos, cu o intrigă prea complicată şi cu o scenă de pac-pac la Muzeul Guggenheim, „The International” m-a cam lăsat cu buza umflată după nişte „real action”. Mai bine mă uitam a patra oară la „Bourne Ultimatum”…

Reclame
Explore posts in the same categories: Film

4 comentarii pe “Monştrii i-au bătut pe extratereştri la scor de maidan”

 1. Meshi Says:

  mie imi place gaza aia mare. are un nume?

 2. razvanbraileanu Says:

  Da, Insectosaurus. Şi e tare timidă.

 3. mediatecafranceza Says:

  Chiar ti-a placut Waltz with Bashir, jupine? Nu te-ai plictisit deloc deloc la el? Da’ de fapt, ce ma mir, ca tie ti-a placut si chiflele lu’ Dominicii.

  • razvanbraileanu Says:

   Da, jupin, mi-a plăcut mult „Waltz with Bashir”, în primul rând vizual. Nici povestea nu e rea. Nu, nu m-am plictisit deloc. Cât despre brutarul Dominicci, ţi-am mai zis cum e cu gusturile. Mai bine spune-ne ceva picant despre Wildside.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: