O şampanie cu Principele Duda

Candidatura Principelui Duda la preşedinţie mi-a adus aminte de singurul meu contact cu personajul. Şi cu actorul din spatele personajului.

Radu Duda la GDS în 2005

Radu Duda la GDS în 2005

În ianuarie 2006, Regele Mihai i-a invitat pe membrii Grupului pentru Dialog Social şi pe oamenii din redacţia revistei 22 la Palatul Elisabeta. Am făcut parte dintre cei care au avut onoarea să dea mâna cu Regele şi să se minuneze de forţa personalităţii sale.

După discursuri relaxate din partea Majestăţii Sale şi a lui Radu Filipescu (preşedintele CA al GDS), am fost invitaţi să ciocnim o cupă de şampanie cu Familia Regală şi să gustăm din plăcinta favorită a Regelui. Se formaseră grupuri mici, în care se discuta politică şi alte mărunţişuri (între altele, Regele Mihai îi povestea academicianului Şerban Papacostea cum condusese de curând o maşină cu 200 km/h pe o autostradă din Vest!).

Eu stăteam într-un colţ cu nişte colegi de la 22, când vedem că spre noi se îndreaptă ţintă Principele Duda. Se opreşte în faţa noastră şi începe să turuie: „Un lucru interesant despre această şampanie este faptul că ea a fost servită şi la încoronarea Regelui Ferdinand…”. Şi continuă să ne spună povestea băuturii, pe care evident că o învăţase ca pe apă pentru ocazii ca aceea. Noi, perplecşi de stranietatea situaţiei, dădeam din cap, încercând să ne ascundem stânjeneala şi să părem interesaţi. Era evidentă diferenţa între naturaleţea cu care Regele Mihai îşi povestea aventurile automobilistice şi hârtia colorată sobru, dar mirosind a plastic, în care Principele Radu îşi învelea povestea. După câteva minute, lecţia de oenologie s-a terminat, iar Principele Duda a trecut la următorul grup, probabil cu aceeaşi temă de prezentat.

Ce vreau să zic cu asta este că Radu al României Duda (da, aşa va fi înscris pe buletinele de vot!!!) mi s-a părut un personaj anost, dar disciplinat, pus să joace un rol învăţat pe dinafară. La fel mi se pare şi acum, în pielea prezidenţiabilul din curtea monarhiei. Actorul îl ştim, rămâne de văzut cine regizează piesa asta.

Reclame
Explore posts in the same categories: Politică

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “O şampanie cu Principele Duda”

  1. codrut Says:

    Corect 100%. Si pe mine ma enerveaza personajul parasutat stim noi de cine in Curtea Regelui. Pacat ca Mihai I in loc sa-si aduca naibii nepotul ala din Anglia, nepot care face safari-uri prin Africa, sa-l invete romana etc. il prefera pe acest penibil actoras cu morga, ipocrit si cu foame de putere.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: