Esquire s-a dat pe brazdă

Am cam lipsit din incintă în ultima perioadă, din motive care mai de care obiective – sărbători religioase şi legale, relansarea revistei 22 (layout nou din 12 mai), pregătiri pentru o minivacanţă la Parice, Maurice! -, dar şi din comoditate. Revin acum ca să-mi revizuiesc o părere şi să rectific o sentinţă dată, recunosc, cu prea mare uşurinţă.

Scriam aici cu ceva timp în urmă ca Esquire m-a dezamăgit în luna martie. Numărul pe aprilie m-a făcut să-mi schimb opinia, deşi, când am văzut coperta, am crezut că iar e nasol („De ce dracu’ au pus moaca de pămpălău a lui Mândruţă, când aveau înăuntru profil Clive Owen?!”).

Numai că articolul lui Mândruţă este, probabil, unul dintre cele mai bune texte româneşti pe care le-am citit vreodată într-o publicaţie. Un autoportret savuros, dar amar, despre omul deştept din spatele ştirilor proaste de la Antena 1. Îl detest pe Mândruţă că se iroseşte şi se compromite făcând chestii jenibile (interviurile cu bărbatul Mihaelei Rădulescu şi cu Elena Băsescu), când scrie atât de bine!

Alte chestii tari din Esquire-ul de luna trecută sunt articolele despre Bosquito (câinele care e acuzat că a omorât un japonez la Bucureşti acum câţiva ani), un reportaj de la leprozeria din Tichileşti şi mai sus amintitul profil Clive Owen.

Am aşteptat şi numărul pe mai, ca să văd dacă îmbunătăţirea se menţine. Da, s-a menţinut, ba chiar mi-a depăşit aşteptările.

În afară de profilul Ben Affleck (câţi dintre voi ştiu că are la activ un Oscar pentru scenariul de la „Good Will Hunting”?), mi-au plăcut foarte mult articolele despre caricaturistul Ion Barbu şi Petrila (‘trăiţ’ dom’ Barbu, sar’na doamna Silvia, noroc Mee-High şi John, culcat Igor, noroc Măibăiete!), despre Gheorghe Lala (braşoveanul ucis fiindcă a intervenit în timpul unui jaf) şi despre experienţa de vegetarian pentru o lună.

Dacă mai pun la socoteală şi filmele pe care le-am cumpărat cu revista („Gangs of New York” în aprile, „El maquinista” în mai), pot să mă declar din nou satifăcut.

Reclame
Explore posts in the same categories: Media

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 comentarii pe “Esquire s-a dat pe brazdă”

  1. Tom Says:

    si eu am fost sceptic atunci cand l-am vazut pe mandruta pe coperta, si d-aia nici nu am luat-o. dar ultimul numar l-am cumparat ieri, astept sa il rasfoiesc

  2. Marius Says:

    Imi place foarte mult faptul ca ati comentat despre aceasta revista. Si pe mine ma dezamagise in ultima vreme revista, insa prin postul acesta m-ati convins sa ii mai dau o sansa. Chiar ne-ar trbui ceva oameni care sa comenteze calitatea revistelor 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: