Coate-gioale

O comisie parlamentară plănuieşte pe sub masă cum să înfunde un ministru, în loc să caute adevărul.

Ministrul respectiv vine la audieri şi dă cu tifla comisiei, în direct şi cu membrii comisiei rugându-l să nu plece.

desenperjo copyCu infime excepţii, politica românească e un nesfârşit dat la gioale. Preşedinte vs. premier, guvern vs. parlament, parlament vs. preşedinte, magistraţi vs. guvern etc. – cred că cele trei puteri fundamentale ale statului român s-au faultat ca pe maidan în toate combinaţiile posibile. Iar când intră în horă şi a patra putere, presa,  şi începe să dea coate în ficaţi pe ritmul impus de celelalte trei, comedia cam gata sau, după cum admirabil spunea mai deunăzi un amic, „s-a stricat prăjitura!”. Ai zice că măcar acum, cu ocazia crizei, ar trebui să se potolească şi să-şi vadă de treabă. Dar „Ba pe-a mă-tii!”-ismul românesc  nu se împiedică de o simplă recesiune…

Reclame
Explore posts in the same categories: Nervi, Politică

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 comentarii pe “Coate-gioale”

 1. Garm Says:

  Nu stiu cat este „dat la gioale” si cat „conflict de interese”. Grupurile si grupuletele de interese din politica romaneasca depasesc orice problema de doctrina politica.

  • razvanbraileanu Says:

   E de notorietate faptul că se dă în Udrea ca să-l doară pe Băsescu, mai mult, fosta slăbiciune a lui Băsescu, Adriana Săftoiu, face parte din comisia care o anchetează pe Udrea, persoana din cauza căreia a plecat Săftoiu de la Cotroceni.
   E şi interes, e clar asta, dar nu poţi să treci cu vederea plăcerea vădită cu care se faultează. Ai văzut faţa Elenei Udrea după ce a plecat de la comisie? Urla prin toţi porii: „Aaaaah, ce le-am tras-o!!!”.

 2. Andrei Says:

  Tin minte niste fragmente din ancheta parlamentara condusa de Al Gore la sfarsitul anilor 80 despre influenta negativa a heavy-metalului in viata tinerilor, iar la bara raspundea cuminte si inteligent, fara mistouri ieftine si orgoliu de tzatza, desi blond si rebel- Dee Snider;
  filmul ‘Thank you for smoking’ unde in fata comisiei care incearca sa atace producatorii de tigari pentru cresterea numarului de voturi se afla reprezentantii companiilor care, desi stiu ca se lupta cu morile de vant, isi pledeaza cauza invocand educatia si libera alegere;
  vanatoarea de comunisti din anii 50, care a distrus vietile atator americani, multi platind polite politice, cum ar fi Oppenheimer, cu cativa ani in urma erou al celui de-al doilea razboi mondial,si totusi nimeni, dar nimeni nu a sfidat comisiile parlamentare, chiar conduse de demagogi ca McCarthy sub cele mai absurde pretexte si dovezi.

  Presupun ca o comisie parlamentara din SUA are alta putere decat una din Romania, in afara cazului de raspundere a unui ministru in fata unei comisii parlamentare. Aici presupun ca obligatiile unui ministru din Romania sunt clare, mai ales ca pretextul nu e absurd.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: