Liber la fluierat

George Piştereanu, ţineţi minte numele ăsta. Are rolul principal din Eu când vreau să fluier fluier, recent premiat cu Ursul de Argint la Berlin.

Un licean care poate să stea liniştit lângă Vlad Ivanov, Dragoş Bucur şi alţi actori care au dovedit în ultima vreme cât  de mult pot în faţa camerei. Un talent crud într-un rol care-i vine mănuşă.

E o scenă în film, în care Silviu, personajul interpretat de Piştereanu, aflat într-un penitenciar, îşi pierde cumpătul şi o ameninţă cu moartea pe mama sa. Îl mai ştiţi pe Vlad Ivanov în 4 luni… al lui Mungiu, când, din omul calm şi aparent binevoitor, devine fiară? Ei bine, Piştereanu reuşeşte, prin performanţa lui actoricească, să te înfunde în scaunul de cinema şi să-ţi dea fiori de frică, atât de bun e.

Despre film nu pot să zic decât că e bun, cu două obiecţii: camera tremură un pic cam mult şi, zic eu, fără rost în câteva secvenţe, plus finalul cam lent în ritm faşă de restul filmului. Oricum, e un debut excelent al regizorului Florin Şerban.

Nu ştiu care va fi următorul pas în cariera lui Piştereanu, nu pot să prezic dacă e în stare să joace şi altă gamă de roluri cu aceeaşi naturaleţe. Dar fie şi numai pentru rolul din Eu când vreau să fluier… merită ţinut minte.

Reclame
Explore posts in the same categories: Film

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Liber la fluierat”

  1. cristina Says:

    merci.
    pt. mine e de-ajuns ca sa vreau sa-l vad


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: