Misiune ingrată

Academia a vrut să premieze neapărat un film despre războiul din Irak? Păi nu Hurt Locker trebuia să ia Oscarul, doamnelorşidomnilor, ci The Messenger, care e cu o clasă, hai o clasă şi jumătate peste filmul domnei Cameron, ca altfel nu pot să-i zic regizoarei care l-a popularizat pe alde Keanu Reeves…

The Messenger e, după cum se vede mai sus, despre soldaţii care trebuie să facă munca psihologică cea mai grea: să se îmbrace în uniformă, să-şi afişeze decoraţiile şi să bată la uşa doamnei Smith ca să-i spună că Smith Jr. a călcat pe o bombă în Irak. Nu contează că mesagerii ăştia cu misiune ingrată sunt nişte terminaţi în viaţa de zi cu zi, beţivi (în cel mai bun caz) sau cu mintea defectă (cum e şi eroul din film), ei trebuie să se prezinte impecabil ca să livreze vestea funebră.

Băiatul din Hurt Locker care a fost nominalizat la Oscar e o glumă pe lângă Ben Foster, unu dintre cei mai fascinanţi actori care nu au făcut încă pasul spre prima ligă. Mi-a mai plăcut de el în 3:10 to Yuma, dar aici e magistral în rolul sergentului cu mintea în piuneze după experienţa din Irak. Nu-i vorbă, îl secondează Woody Harrelson (nominalizat şi el la Oscar, dar pe bune – alo, se aude acolo, în spate, la Academie?), dar Foster duce filmul în spate. Şi pe noi, spectatorii, care suntem îngreunaţi de cele câteva scene în care reacţia rudelor soldaţilor morţi ne cam încarcă la sentiment. Nu e uşor filmul, dar e de văzut neapărat.

Reclame
Explore posts in the same categories: Film

Etichete: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Misiune ingrată”

  1. klawz Says:

    Ma, sunt multe filme care merita sa ia oscaru in fatza lu Hurtlockerele, poate si asta merita, dar mie mi s-a parut ca e cam dezlinat, deschide prea multe directii fara sa aprofundeze niciuna si Woody Harrelson e cam subdezvoltat, n-apuca sa faca nimic, un personaj mult mai vioi, chiar adorabil a facut, de ex in Zombieland, pentru ala chiar ca merita oscaru.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: