Pacific

După succesul cu Band of Brothers, Steven Spielberg şi Tom Hanks, în calitate de producători, au vrut să repete figura cu The Pacific. Până acum, nu le-a prea ieşit.

The Pacific e o miniserie HBO care a început pe  14 martie şi se încheie pe 16 mai. Are 10 episoade şi e despre operaţiunile militare ale puşcaşilor marini americani împotriva japonezilor în cel de-al doilea război mondial, incluzând bătăliile de la Guadalcanal, Cape Gloucester, Peleliu, Okinawa şi Iwo Jima. Reţeta Band of Brothers e respectată în mare: 10 episoade în care războiul se învârte în jurul câtorva soldaţi americani care iau parte la bătăliile respective, fiecare parte fiind precedată de mărturii ale supravieţuitorilor şi de o scurtă naraţiune a lui Tom Hanks.

Până acum am văzut primele 4 episoade şi mi se pare mult mai slab decât Band of Brothers. În primul rând, personajele nu sunt prea bine conturate, în afară de caporalul Eugene Sledge (Joseph Mazzello), ceea ce le face puţin empatice în rândul publicului. Dacă în Band of Brothers mi-a păsat când sergenţii Guarnere şi Toye şi-au pierdut câte un picior în Bastogne, în Pacific poate să moară aproape oricare dintre personaje, pentru că oricum nu le deosebesc, nici după aproape jumătate din serie. În plus, scenele de luptă sunt foarte limitate şi se rezumă la atacuri japoneze la baionetă în noapte, pe care americanii le resping, iar a doua zi se îngrozesc la vederea sutelor de cadavre.

Până la proba contrarie, DVD-urile cu Band of Brothers şi Saving Private Ryan rămân de bază.

Ar mai fi ceva şanse ca miniseria să devină interesantă, mai ales că urmează bătăliile de la Bloody Nose Ridge şi Iwo Jima (episoadele 7 şi 8), care ar trebui să fie spectaculoase. Rămâne de văzut.

Explore posts in the same categories: Film

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 comentarii pe “Pacific”

  1. Heh Says:

    Ce armura ti-ai tras mai nene ;))

    • razvanbraileanu Says:

      Ar sta frumos lângă Lord of the Rings (12 DVD-uri), da’ alea sunt în cutie, nu se desfăşoară aşa.


Lasă un comentariu