Press 1 to release the kraken

Dacă ai peste 15 ani, la Clash of the Titans trebuie să te duci în cunoştinţă de cauză: nu vezi filmul pentru scenariu, dialoguri sau actori, ci pentru efectele speciale şi eventuale faze eroice care-ţi gâdilă imaturitatea atent cultivată. Găleata de popcorn, stacana de cola şi ochelarii 3D te înregimentează poate într-o categorie pe care o deteşti, dar câteodată nu te poţi abţine să fii cinefag.

Zei, semizei, oameni şi monştri sunt aruncaţi într-un malaxor de „mitologie for dummies”. E ca într-o telenovelă ce se petrece în antichitate: Perseu e împotriva lui unchi’su Hades, care e împotriva lui frac’su Zeus, care se cam răzbună pe oamenii nerecunoscători şi le administrează un tratament punitiv pe bază de kraken. Tânărul semizeu e ajutat de o echipă de intervenţie condusă de Draco, fix tatăl Medusei, care îl şi ucide cu privirea-i năucitoare. Aproape că nu contează cine se luptă cu cine şi de ce, important e ca CGI-ul şi surround-ul să-ţi bombardeze sinapsele. Anesteziat contra realităţii şi logicii, nu poţi decât să te înfunzi confortabil în scaun şi să speri că efortul de a merge la cinema va fi răsplătit măcar puţin.

Clash of the Titans (varianta 2010) se achită parţial de sarcina asta şi oferă câteva momente bune, cum ar fi lupta cu Medusa, scorpionii gigantici şi krakenul. Monştrii funcţionează, efectele speciale la fel. Perseu călare pe Pegas e mai fâşneţ ca un F-22, iar krakenul e copleşitor, încât simţi nevoia încă a unui ecran ca să-l poţi cuprinde cu privirea. Singurii care nu mi-au plăcut au fost djinii deşertului, care semănau cu Eddie, mascota Iron Maiden, dacă ar fi fost făcut din surcele.

Despre actori e puţin de zis: Sam Worthington (Perseu) e băiat serios şi joacă bine impertinenţa în faţa zeilor, Mads Mikkelsen (Draco) e crunt şi rece, Alexa Davalos (Andromeda) e frumoasă de pus în ramă, dar plată ca o zambilă, Gemma Aterton (Io) e dulcică, dar atât, Liam Neeson (Zeus) e decent, spre deosebire de Ralph Fiennes (Hades), ridicol mai ales prin vocea gâjâită.

Dacă ar fi încăput pe mâna unui regizor mai priceput (bre Peter Jackson, trebuia să rămâi pe acţiune!), poate că filmul era ceva mai bun. Aşa, seamănă cu o peliculă Hallamark în care s-au băgat bani mai mulţi ca de obicei. La premiera mondială, Sam Worthington a sfătuit publicul să nu ia filmul prea în serios: „Eu, în fustă, cu o sabie de cauciuc, mă lupt cu monştri”. Foarte succint şi bine punctat.

PS: 3D-ul e complet inutil la filmul ăsta.

Reclame
Explore posts in the same categories: Film

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Press 1 to release the kraken”

  1. 0RT0D0X Says:

    Nu zic ca evolutia tehnicii efectelor speciale a permis crearea vreunor capodopere, dar daca te uiti la CotT-ul original, te tavalesti pe jos de ras !

    Si-o mai vezi si pe Ursula A in toga…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: